För dig som gillar ramen så är det här receptet mitt i prick. Nudlar, krispig tofu, pak choi, shiitakesvamp och en buljong fullproppad med goda smaker som kokosmjölk, miso och sesamolja. Du kommer älska detta. Laga och njut!
Tofu |
|
200 g |
tofu
|
1 msk |
japansk sojasås
|
1 msk |
sesamolja
|
1,5 tsk |
agavesirap
|
Buljong |
|
1 msk |
sesamolja
|
4 |
salladslökar
|
0,5 |
kruka korianderstjälkar (spara bladen till dekoration)
|
2 |
vitlöksklyftor
|
1 tsk |
riven färsk ingefära
|
1,5 msk |
vit misopasta
|
1 msk |
japansk sojasås
|
1 |
kycklingbuljongtärning
|
6 |
torkade shiitakesvampar
|
600 ml |
vatten
|
0,5 burk |
kokosmjölk
|
Innehåll |
|
200 g |
ramen nudlar (tillaga enligt förpackning)
|
2 msk |
Carlshamn Havssalt
|
100 g |
shiitakesvamp
|
1 |
Pak Choi
|
färsk koriander
|
|
1 |
lime
|
chiliolja
|
Coconut Miso Ramen
Gör så här:
1. Sätt ugnen på grill, 200 grader.
2. Riv tofun grovt och rör ihop med mörk sojasås, sesamolja och agavesirap.
3. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, och ställ i övre delen av ugnen i ca 15-20 minuter. När tofun är krispig är den klar.
4. Hacka salladslök, korianderstjälkar, vitlök och ingefära.
5. Fräs med sesamolja i en kastrull i cirka fem minuter.
6. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och låt det puttra i 10 minuter.
7. Koka upp vatten till nudlarna.
8. Hacka svamp och Pak Choi och fräs i en panna med Carlshamn Havssalt och koka nudlarna enligt förpackningen.
9. Häll upp buljongen i två skålar och häll i nudlar, svamp och Pak Choi.
10. Toppa med den knapriga tofun, koriander, lime och chiliolja!