Pajskal: |
|
3 dl |
vetemjöl
|
125 g |
Carlshamn Tre oljor
|
2 msk |
strösocker
|
1 |
äggula
|
Fyllning: |
|
250 g |
butternutpumpa
|
2 |
ägg
|
1 dl |
strösocker
|
1 dl |
farinsocker
|
2 dl |
grädde
|
1 tsk |
kanel
|
0,5 tsk |
mald nejlika
|
0,5 tsk |
ingefära
|
En nypa salt
|
Amerikansk pumpapaj
10
Gör såhär;
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ihop mjöl, Carlshamn Tre oljor och socker. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Ställ i kylen i minst 30 minuter.
Ta bort kärnorna och tärna pumpan, och lägg i en form med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 30 minuter och ta sedan ut och låt svalna.
Under tiden, förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
Mixa ingredienserna till fyllningen och häll smeten i pajskalet.
Låt stelna i rumstemperatur och strö sedan på lite flingsalt. Skär upp i bitar och njut!