Carlshamns recept på brysselkål med pancetta är en smakrik och lättlagad rätt som passar perfekt som tillbehör till middagen eller på buffén. Kombinationen av stekt brysselkål och krispig pancetta, toppad med citron och parmesan blir utsökt. Det här sättet att laga brysselkål kommer få alla tvivlare av brysselkål att ändra sig! Supergott!
Ingredienser: |
|
400 g |
brysselkål
|
150 g |
pancetta
|
1 dl |
vatten
|
3 msk |
rörsocker
|
2 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
Parmesan
|
|
citron
|
|
Salt & peppar
|
Brysselkål med pancetta
Gör såhär
Skölj, ansa och dela brysselkålen på hälften. Skär upp pancetta och stek i Carlshamn Tre oljor. Ta upp pancettan ur stekpannan när den har fått en fin färg och är krispig. Behåll fettet i pannan och lägg ner brysselkålen. Stek på hög värme så den får fin färg och häll sedan på 1 dl vatten samtidigt som du sänker till medelvärme. När vattnet dunstat bort, häll i rörsockret och stek tillsammans med brysselkålen till sockret smällt. Salta och peppra. Rör ihop brysselkål med pancettan, pressa över lite citron och hyvla över parmesan!