Segmjuka småkakor med kola och vit choklad. Det här är vårt favoritrecept på cookies med kolasmak. Helt ljuvliga saltkaramell cookies som bakas med Carlshamn Extrasaltat, Werthers original och vit choklad. Receptet innehåller en perfekt balans mellan sött och salt och kakorna blir verkligen segmjuka.
De här kakorna är lätta att baka och helt omöjliga att sluta äta av!

Kakdeg: |
|
225 g |
Carlshamn Extrasaltat
|
3 dl |
farinsocker
|
1 dl |
strösocker
|
2 |
ägg
|
5,75 dl |
vetemjöl
|
1 nypa |
äkta vaniljpulver
|
1 tsk |
bakpulver
|
1 nypa |
salt
|
Topping: |
|
70 g |
Werthers original (mjuka)
|
70 g |
vit choklad
|
Flingsalt
|
Carlshamns saltkaramell cookies

Klipp kolorna i mindre bitar och tryck fast dem i degbiten, toppa med lite flingsalt.
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper.
Smält Carlshamn Extrasaltat och häll i en bunke med farinsocker och strösocker. Vispa med elvisp i 2-3 minuter.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa till en slät smet.
Rör ner de torra ingredienserna och arbeta ihop en smidig deg.
Dela degen i 24 delar och lägg dem med jämna mellanrum på plåtarna.
Hacka vit choklad och skär Werthers i små bitar. Toppa kakorna med kolor och vitchoklad och grädda i mitten av ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna i ett par minuter innan du lyfter dem från plåten och strö på lite flingsalt.
Tips! Carlshamn saltkaramell cookies förvaras bäst svalt, i en tätslutande burk.