är är vårt recept på escargot - vinbärssniglar fyllda med krämigt vitlökssmör. En klassisk och lyxigt oemotståndlig aptitretare. Prova att laga escargot, det smakar ljuvligt!
                            
                                Ingredienser: | 
                        |
| 24 |   
                                                        kokta vinbärssniglar (finns att köpa på burk)
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
| 24 |   
                                                        snigelskal
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
                                Vitlökssmör: | 
                        |
| 150 g |   
                                                        Carlshamns bakmargarin, mjukt
                             
                                                                                                                                                        
                                                                                         | 
                        
| 4 |   
                                                        vitlöksklyftor, finhackade
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
| 1 dl |   
                                                        finhackad persilja
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
| 1 krm |   
                                                        salt
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
| 1 krm |   
                                                        vitpeppar
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
                                Tillbehör: | 
                        |
| 1 |   
                                                        baguette, och du hittar självklart vårt baguetterecept här på sidan
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
Escargot
25 Minuter
2-4 personer
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda rumstempererat Carlshamn bakmargarin med pressad vitlök, hackad persilja, salt och vitpeppar.
3. Lägg lite av margarinblandningen i snigelskalens botten, tryck in en snigel i varje skal och täck sedan igen hålet med mer av margarinblandningen.
4. Lägg alla fyllda snigelskal på en plåt täckt med bakplåtspapper och gratinera i ugnen i 5–10 minuter på 225 grader.
Servera med en frasig baguette.
Bon appetit!