Det här receptet på ugnsbakad blomkål är fullproppat med goda smaker som persilja, vitlök, parmesan och citron. Blomkålen grillas i ugnen och är perfekt att äta som tillbehör till grillat eller bara som den är. Tips! Gremolatan är även god att ha till andra grönsaker, fisk eller kött så se till att spara receptet!
Blomkål |
|
1 st |
blomkål
|
4 msk |
Carlshamn Tre oljor¨
|
1 nypa |
flingsalt
|
Gremolata: |
|
1 st |
citron
|
0,5 kruka |
persilja
|
2 st |
vitlöksklyftor
|
40 g |
riven parmesan
|
1 dl |
smält Carlshamn Tre oljor
|
Grillad blomkål med gremolataolja och parmesan
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj blomkålen och lägg den i en ugnsform. Bre Carlshamn Tre oljor på blomkålen och strö över flingsalt. Tillaga blomkålen i ugnen i 15 minuter.
3. Sänk värmen till 150 grader och tillaga i ytterligare 40 minuter.
4. Riv skalet från en hel citron och pressa ut all saft. Skala och pressa vitlök. Hacka persilja och smält Carlshamn Tre oljor. Blanda citronskal, citronsaft, hackad persilja, parmesan och margarin.
5. Toppa den ugnsbakade blomkålen med gremolatan och njut!