Laga couscous med grönsaker. Liva upp couscousen genom att blanda i tomat, blomkål och frysta grönsaker. Den här rätten blir ett gott och smakrikt tillbehör till både fisk och kyckling.
Ingredienser: |
|
| 2,5 dl |
couscous
|
| 800 g |
blandade frusna grönsaker, ex broccoli och paprika
|
| 300 g |
färsk blomkål
|
| 2 msk |
Carlshamn flytande margarin
|
| 1 tsk |
rökt paprikapulver
|
| 0,5 tsk |
malen koriander
|
| 1 tsk |
garam masala
|
| 0,5 tsk |
ras el hanout
|
| 0,5 tsk |
chiliflakes
|
| 200 g |
Körsbärstomater
|
|
En nypa salt och peppar
|
|
Grönsaks-couscous
50 Minuter
4 Personer
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Laga din couscous enligt anvisningarna på just ditt paket och låt sedan svalna något.
3. Skär dina tomater i halvor och riv din blomkål på ett rivjärn.
4. Häll din couscous, tomater, riven blomkål, frysta grönsaker, kryddor och Carlshamns flytande margarin i en skål och rör om tills allt är väl omblandat.
5. Lägg i en ugnsfast form och sätt in i mitten av ugnen ca 10 minuter.
6. Salta och peppra! Njut!
Trevlig måltid!