Smuldeg: | 
                        |
| 120 g |   
                                                        Carlshamn Havre
                             
                                                                                                                                                        
                                                                                         | 
                        
| 1 1/2 dl |   
                                                        havregryn
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
| 1 1/2 dl |   
                                                        vetemjöl
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
| 1/2 dl |   
                                                        strösocker
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
| 1 krm |   
                                                        salt
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
                                Fyllning: | 
                        |
| 500 g |   
                                                        tinade hallon (eller färska)
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
| 1 1/2 dl |   
                                                        florsocker
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
| 1 msk |   
                                                        potatismjöl
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
                                Till servering: | 
                        |
| 2 dl |   
                                                        valfri visp
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
Hallonpaj
ca 50 minuter
8 portioner som fika eller dessert
Så här gör du:
Denna fantastisk syrliga och goda paj gör du enkelt. Börja med att värma ugnen till 200 C. 
Sedan mixar du snabbt ihop alla ingredienserna till smuldegen i en matberedare eller för hand i en bunke.
Lägg hallonen i en sil och låt de rinna av några minuter. 
Blanda hallonen med sockret och potatismjölet och lägg det i en ugnsfast form (ca 22 cm i diameter).
Smula över smuldegen och grädda i ugnen i ca 30 minuter tills pajen fått en gyllene färg.
Avsluta med att servera pajen med lättvispad visp eller god glass.