Ingredienser |
|
| 180 g |
Carlshamn Bakning
|
| 2,75 dl |
havremjölk
|
| 3 dl |
socker
|
| 2,5 tsk |
vaniljsocker
|
| 2,5 tsk |
bakpulver
|
| 5,5 dl |
vetemjöl
|
| 0,5 tsk |
salt
|
| 100 g |
vegansk vit choklad
|
| 6 dl |
hallon (frysta)
|
Garnering |
|
| 3 dl |
hallon (färska)
|
| 100 g |
vegansk vit choklad
|
Hallonrutor med vit choklad
20-25 bitar
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och strö mjöl över en ugnsplåt ca 30 x 40 cm.
2. Smält margarinet i en kastrull och blanda ned mjölken.
3. Blanda samman alla torra ingredienser och rör ned dem i degvätskan.
4. Blanda allt så det blir en jämn smet. Hacka chokladen grovt och blanda ned
den i smeten. Rör försiktigt ned de frysta hallonen. Bred ut smeten på plåten.
5. Grädda i ca 18 – 20 min mitt i ugnen. Ta ut kakan och låt den svalna. Lägg de
färska hallonen på kakan och strö över chokladen som du hackat grovt. Skär
upp kakan i rutor.