Laga en värmande halloumi stroganoff full med goda smaker. Enkel middagsrätt som även funkar fint i matlådan dagen efter. Det passar bra med ris till stroganoffen men pasta kan också vara gott. Lycka till med matlagningen!
Ingredienser: |
|
| 300 g |
halloumi
|
| 3 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
| 400 g |
krossade tomater
|
| 1 msk |
japansk soja
|
| 0,5 msk |
dijonsenap
|
| 1 tsk |
paprikapulver
|
| 1 msk |
lantbuljong/grönsaksbuljong
|
| 1 dl |
grädde
|
| 0,5 dl |
Crème fraiche
|
|
Salt & peppar
|
|
Halloumi stroganoff
4 portioner
Gör så här:
Skär halloumin i strimlor och stek i Carlshamn Tre oljor på medelvärme. Lägg över på en tallrik när den är gyllenbrun.
Finhacka lök och vitlök. Stek i Carlshamn Tre oljor på låg värme utan att löken får färg.
Tillsätt krossade tomater, soja, dijonsenap, buljong, grädde, crème fraiche och låt det puttra i 20 minuter. Salta och peppra efter smak.
Rör ner halloumin och toppa med färsk timjan. Servera gärna med ris eller en god sallad!