Baka veganska hasselnötsbrownies med chokladganache. Chokladiga, sega brownies med knapriga hasselnötter och en len ganache på toppen. Detta måste du bara prova!
                            
                                Browniebotten: | 
                        |
| 2 dl |   
                                                        skalade hasselnötter (finns färdigskalade att köpa i affären)
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
| 1/2 dl |   
                                                        mandlar
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
|   
                                                        Lite flingsalt
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        |
| 2 msk |   
                                                        kakao
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
| ca 17 |   
                                                        dadlar utan kärna
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
| 1 tsk |   
                                                        vaniljessens
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
| Ev 1 tsk |   
                                                        vatten
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
                                Chokladganache: | 
                        |
| 2 msk |   
                                                        fet kokosmjölk
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
| 35 g |   
                                                        Carlshamn Bakning
                             
                                                                                                                                                        
                                                                                         | 
                        
| 2 msk |   
                                                        kakao
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
|   
                                                        Lite flingsalt
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        |
| 1/2 tsk |   
                                                        vaniljessens
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
| Ca 1 msk |   
                                                        agavesirap
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
| 1/3 dl |   
                                                        hasselnötter + kakaonibs till topping
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
Hasselnötsbrownie med chokladganache
Browniebotten:
1. Mixa hasselnötter, mandlar, kakao och flingsalt till ett fint mjöl i en matberedare.
2. Lägg i resterande ingredienser förutom vattnet och mixa till en deg. Tillsätt sedan lite vatten i taget under tiden du mixar så att degen blir fast och formbar.
3. Tryck ut botten i en bakplåtsklädd brödform eller annan form.
Chokladganache:
1. Smält alla ingredienser förutom agavesirapen i en skål över vattenbad. Vispa under tiden. När allt är blandat tar du av skålen från värmen och häller i agavesirapen och smakar av.
2. Bred ut chokladen på bottenlagret och toppa med hackade hasselnötter samt kakaonibs.
3. Låt stelna i kyl. Skär sedan i bitar och förvara i kyl.