Det här är ett riktigt enkelt recept på havrebröd, som du lagar på plåt. Med havredryck och Carlshamns margarin blir brödet växtbaserat och fritt från mejeriprodukter. Nybakat bröd är en riktig lyx!

Ingredienser |
|
5 dl |
Havredryck Naturell eller Risdryck Naturell
|
3 dl |
Havregryn Kli
|
1 påse |
torrjäst
|
1 msk |
socker
|
1 tsk |
salt
|
1/2 dl |
Carlshamn flytande margarin
|
6 dl |
Fullkornsvetemjöl
|
På ytan: ägg + havregryn
|
Havrebröd i ugnsform


Gör så här:
Blanda jästen med havregrynet och häll detta i +42 gradigt vatten. Tillsätt socker, salt, flytande margarin samt mjölet. Blanda degen så att den blir jämn. Häll degen i på en djup ugnsplåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och bred ut degen så att storleken ungefär blir 30 x 35 cm.
Låt stiga på en varm plats under en duk i ca 40min. Lägg på ugnen på 225 grader. Pensla ytan med uppvispat ägg och strö över havregryn och frön.
Skär degen i fyrkanter med en rund skärare. Grädda i ugnens mitt i 15-20 min.