Gott, enkelt och växtbaserat. En härlig blandning av curry, jordnötter och banan i en kikärtgryta med smak av chili och koriander. Full på protein och enkel att göra. Om du tycker om Dhal är det här absolut värt att prova.
Ingredienser: |
|
| 400 g |
kikärtor
|
| 400 g |
krossade tomater
|
| 400 g |
kokosmjölk
|
| 2 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
| 1 |
Gul lök
|
| 2 st |
vitlöksklyftor
|
| 2 msk |
soja
|
| 3 msk |
jordnötssmör
|
| 0,5 |
lime
|
| 2 msk |
curry
|
| 0,5 |
chili
|
|
riven färsk ingefära
|
|
Topping |
|
|
chili
|
|
|
färsk koriander
|
|
|
banan
|
|
|
jordnötter
|
|
Kikärtsgryta med banan och jordnötter
4
Gör såhär:
Finhacka lök, vitlök och chili. Lägg i en kastrull och fräs med Carlshamn Tre oljor. Häll i alla kryddorna och fräs några minuter till.
Häll i övriga ingredienser och låt koka i ca 20 min.
Servera grytan som den är eller med ris, och toppa med banan, jordnötter, koriander och chili.