Recept på krämig laxgryta med mycket smak. Receptet är enkelt att följa och lagas i ugnen. Lax passar utmärkt ihop med spenat och gröna sojabönor. Det här blir en färgglad laxrätt som du serverar med basmatiris.
Ingredienser: |
|
| 600 g |
lax
|
| 2 dl |
lätt creme fraiche paprika & chili
|
| 2 dl |
matlagningsgrädde
|
| 3 msk |
hummerfond
|
| 2 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
| 2 |
salladslökar
|
| 2 nävar |
bladspenat
|
| 200 g |
Sojabönor
|
| 1,5 dl |
basmatiris
|
| 0,5 burk |
majs
|
| 1 dl |
riven parmesan
|
|
Mâchésallad
|
|
Krämig laxgryta med bladspenat och parmesan
4
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör ihop crème fraiche, matlagningsgrädde, hummerfond och bladspenat i ugnsfast form. Hacka salladslöken och stek den lätt i Carlshamn Tre oljor, och lägg i ugnsformen.
3. Skär laxen i fyra bitar, lägg i ugnsformen och tillaga i ugnen tills laxen är runt 52 grader.
4. Blanda sedan ner den rivna parmesanen och majs.
5. Koka riset enligt anvisningarna och servera laxgrytan med sojabönor och Mâchésallad