Recept på en krämig kycklingpasta som endast tar 20 min att laga och passar perfekt till både lunch och middag. Toppa pastarätten med pinjenötter och parmesan. Enkelt och gott!
Ingredienser: |
|
| 200 g |
pasta
|
| 200 g |
kyckling
|
| 2 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
| 2 st |
schalottenlökar
|
| 1 msk |
kycklingfond
|
| 1 dl |
lätt creme fraiche
|
| 1 dl |
grädde
|
| 0,5 |
vitt vin
|
| 2 nävar |
färsk spenat
|
| 20 g |
pinjenötter
|
|
riven parmesan
|
|
Kycklingpasta
2
Gör såhär:
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Hacka kycklingen och stek i Carlshamn Tre Oljor. Finhacka schalottenlöken och lägg ner med kycklingen.
Tillsätt samtliga fingredienser örutom pastan och låt koka ihop i ca 10 minuter. Lägg ner pastan i såsen, och servera med pinjenötter och riven parmesan!