Laga lasagnesoppa som är precis lika god som lasagne men här får du en lite lättare konsistens. Soppan toppar du med rikligt med ricottaost och basilika. Lasagnesoppan blir en supersmarrig middag eller lunch.
Ingredienser: |
|
400 g |
köttfärs
|
2 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
1 |
Gul lök
|
1 |
vitlöksklyfta
|
2 msk |
tomatpuré
|
800 g |
krossade tomater
|
3 dl |
vatten
|
2 dl |
grädde
|
2 msk |
kalvbuljong
|
2 msk |
japansk soja
|
1 tsk |
paprikapulver
|
1 tsk |
Chilipulver
|
8 |
lasagneplattor
|
Topping: |
|
200 g |
ricotta
|
basilika
|
|
Salt & peppar
|
Lasagnesoppa
Gör så här;
1. Smält Tre oljor i en stor gryta och stek köttfärsen tills det är genomstekt, då sänker du värmen.
2. Finhacka lök och vitlök och fräs på låg värme tillsammans med köttfärsen.
3. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, grädde, vatten, soja, buljong och alla kryddor.
4. Låt det koka på låg värme i ca 15 minuter.
5. Bryt ner lasagneplattor i soppan och låt puttra i cirka 10 minuter till. Rör om ofta så pastan inte fastnar i botten.
6. Toppa soppan med massa ricotta, salt, peppar och basilika.
7. Servera och njut!