Baka klassiska macarons! Imponera på dina gäster med hembakade macarons med krämig fyllning, som dessutom är en fröjd för ögat. Följer du receptet så är det enkelt att få till perfekta små goda macarons.
Ingredienser: |
|
4 |
äggvitor från frigående höns
|
1 dl |
socker
|
150 g |
mandelmjöl
|
3,5 dl |
florsocker
|
Carlshamnskräm (smörkräm) |
|
125 g |
rumstempererat Carlshamns bakmargarin
|
2 dl |
florsocker
|
2 |
äggulor från frigående höns
|
0,5 tsk |
vaniljpulver
|
Macarons
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka farten lite i taget medan du tillsätter strösocker allteftersom tills det bldas en toppig maräng.
3. Blanda försiktigt ner mandelmjölet och florsockret i marängen.
4. Fyll en spritspåse med blandningen och spritsa ut smeten till 50 runda klickar på en plåt täckt med bakplåtspapper.
5. Låt den spritsade smeten vila på plåten 30 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.
6. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.
7. Lyft bort hela bakplåtspappret med kakorna på och låt svalna på ett kallt underlag.
8. Medan de svalnar gör du smörkrämen. Vispa rumstempererat Carlshamns bakmargarin tillsammans med sockret tills det blir fluffigt och ljust, och tillsätt sedan vanilj och äggulor.
9. När kakorna har svalnat kan du spritsa smörkrämen på hälften av dem och sedan toppa med den andra kak-halvan så att macaronsen får en topp, fyllning och botten.
Bon appetit!