Pavlova är en klassisk dessert känd för sin spröda marängbotten, fluffiga grädde och färska frukter. Pavlova passar till festliga tillfällen och är både söt och frisk! I det här receptet bakar vi mini pavlova så alla gäster får sin egen! Ofta serveras pavlova toppad med färsk frukt men vi här har vi valt en frisk och syrlig lemoncurd.

Ingredienser: |
|
2 st |
äggvitor
|
1 dl |
strösocker
|
0,5 msk |
majsstärkelse
|
0,5 tsk |
vitvinsvinäger
|
1 krm |
äkta vaniljpulver
|
2 dl |
lemoncurd
|
lite florsocker att toppa med
|
Mini pavlova med lemoncurd

Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp eller köksassistent. Tillsätt strösockret lite i taget under fortsatt vispning tills du får en fast och blank maräng.
Häll ner majsstärkelse, vitvinsvinäger och vaniljpulver och vänd försiktigt ihop till en jämn smet. Häll marängsmeten i en spritspåse och spritsa ut 12 st små marängbottnar på en plåt med bakplåtspapper.
Sänk värmen till 100 grader och grädda marängerna längst ner i ugnen i 45 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen vara kvar i ugnen tills den svalnat.
Spritsa vår goda lemoncurd på marängbottnarna och toppa med en till maräng.
Servera dina pavlova på en fin bricka, pudra med lite florsocker och njut!