De här morotsmuffinsen är underbart goda! Receptet ger dig 20 saftiga muffins som du toppar med en frosting av färskost, florsocker och lime. Vi har även adderat lite morot och limeskal på toppen för extra dekoration.
Muffins |
|
300 g |
morötter
|
6 |
ägg
|
5 dl |
strösocker
|
6 dl |
vetemjöl
|
2,5 dl |
rapsolja
|
1 dl |
farinsocker
|
2 msk |
malen kanel
|
1 msk |
malen kardemumma
|
2 tsk |
malen ingefära
|
1 msk |
vaniljsocker
|
1 msk |
bakpulver
|
Glasyr |
|
400 g |
färskost
|
300 g |
Carlshamn Tre oljor
|
2 krm |
äkta vaniljpulver
|
4 dl |
florsocker
|
1 |
lime
|
Morotsmuffins
Gör så här;
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skala och finriv morötterna. Lägg i en stor bunke och häll i farinsocker, kanel, kardemumma och ingefära och rör om. Ställ åt sidan medan du gör resten av smeten.
3. I en separat bunke, vispa ägg och strösocker tills det blir poröst, vitt och fluffigt. Rör ner de kryddade morötterna samt olja och rör försiktigt ihop.
4. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i smeten och vänd försiktigt ihop tills det blir en jämn smet. Häll sedan upp i muffinsformar.
5. Ställ muffinsen i nedre delen av ugnen i ca 18 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
6. Vispa ihop färskost och Carlshamn Tre oljor med elvisp. Addera florsocker, vaniljpulver och limejuice och vispa tills det blir en jämn glasyr utan klumpar.
7. Spritsa glasyren på muffinsen och dekorera med ’morotsrosor’ och ’limeblad’.