Recept på råraka med sparrissallad, löjrom och fraiche. Råraka är en riktigt lyxig och enkel rätt att laga. En god och krispig råraka passar till både förrätt och huvudrätt
                            
                                Råraka | 
                        |
| 350 g |   
                                                        fast potatis
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
|   
                                                        salt
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        |
|   
                                                        Carlshamn Flytande
                             
                                                                                                                                                        
                                                                                         | 
                        |
                                Sparrissallad | 
                        |
| 150 g |   
                                                        grön sparris
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
| 25 g |   
                                                        småbladig sallad
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
| 2 |   
                                                        salladslökar
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
| 2 msk |   
                                                        pressad citronjuice
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
| 1 msk |   
                                                        Olivolja
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
|   
                                                        salt
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        |
                                Till servering | 
                        |
| 120 g |   
                                                        löjrom
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
| 1 dl |   
                                                        vegansk fraiche
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
Råraka med sparrissallad, löjrom och fraiche
Finstrimla eller grovriv potatisen.
Blanda potatisen med salt och låt den marinera ett par minuter.
Värm ugnen till 200 C och värm en stekpanna till medelhög temperatur.
Krama ur lite vatten från potatisen och dela upp den i 4 portioner. 
Stek rårakorna ca 5 minuter på varje sida i rikligt med margarin till en gyllene och knaprig yta.
Ansa och skiva sparrisen i tunna skivor och marinera den i citronjuicen, olivoljan och en nypa salt. 
Blanda ner salladsbladen i sparrisen, precis före servering.
Servera rårakorna med sparrissalladen, löjromen och fraichen.