Choklad och blåbär i en härlig kombination i denna saftiga blåbärskladdkaka, som serveras med växtbaserad grädde. Blåbärskladdkaka kan bli din nya favorit!
Ingredienser: |
|
| 100 g |
Carlshamn Bakning
|
| 2 |
ägg
|
| 1 dl |
strösocker
|
| 1 ½ dl |
farinsocker
|
| ½ dl |
ljus Sirap
|
| 1 ½ dl |
vetemjöl
|
| 1 dl |
kakao
|
| 1 tsk |
vaniljpulver
|
| 1 ½ dl |
frysta blåbär
|
|
salt
|
|
Till fodring av form; |
|
| 20 g |
Carlshamn Bakning
|
| ¾ dl |
Ströbröd
|
Till servering; |
|
|
Vispad växtbaserad grädde och färska blåbär (kan uteslutas)
|
|
Saftig blåbärskladdkaka
Så här gör du:
Värm ugnen till 150 C.
Lägg bakplåtspapper i botten på en springform på 20 cm i diameter. Fodra formen med margarin och ströbröd.
Smält margarinet till kakan. Blanda ägg, strösocker och farinsocker i en bunke (men vispa inte luftigt). Rör i det smälta smöret, vetemjöl, kakao, vaniljpulver och salt i äggblandningen. Blanda de frysta blåbären med 1/2 dl mjöl och vänd ner i smeten.
Häll smeten i den fodrade formen och grädda i ca 30 minuter (kladdkakan brukar vara klar när den är gräddad ca 4 cm in från kanten men fortfarande helt kladdig i mitten). Låt kakan svalna.
Servera kladdkakan med vispad växtbaserad grädde och färska blåbär.