Vad är somrigare än en fräsch potatissallad? Här får du vårt recept på en ny variant där vi har smashat de kokta potatisarna och låtit dom krispa till sig i ugnen tillsammans med lite smält Carlshamn Tre oljor. Efter att potatisen svalnat rör du ihop salladen och som har både massa smak och god textur. Laga och njut!
Ingredienser: |
|
500 g |
potatis
|
50 g |
Carlshamn Tre oljor
|
Sås |
|
4 dl |
grekisk yoghurt
|
1 dl |
majonnäs
|
0,5 kruka |
Färsk dill
|
0,5 kruka |
färsk gräslök
|
2 tsk |
vitvinsvinäger
|
2 |
vitlöksklyftor
|
2 msk |
hackad kapris
|
1 msk |
dijonsenap
|
Smashed potatissallad
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Koka potatisen och låt svalna.
Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och mosa varje med ett glas eller en kopp.
Smält Carlshamn Tre oljor och häll över.
Tillaga i ugnen i ca 20 min eller tills den är krispig och fått färg.
Hacka dill, kapris och gräslök.
Rör ihop grekisk yoghurt, majonnäs, dill, gräslök, vitvinsvinäger, pressad vitlök, kapris och dijonsenap.
Låt potatisen svalna när den är klar och rör sedan ner den i den§ krämiga blandningen.
Toppa gärna potatissalladen med lite dill och servera!