Att göra sushirullar kan vara lite knepigt så här får du ett enklare alternativ. Sushi pocket passar till både lunch och middag eller som en förrätt. I våra pockets lägger vi ris, lax, avokado, färskost och rödlök och till det serverar vi en sås på Carlshamns Tre Oljor, majonnäs och sriracha för lite sting.
Ingredienser: |
|
2 |
noriark
|
100 g |
sushiris
|
1 msk |
sushi su
|
100 g |
sushi- eller salmalax
|
1 |
avokado
|
4 msk |
färskost
|
picklad rödlök
|
|
Sås: |
|
2 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
3 msk |
majonnäs
|
2 msk |
sriracha
|
Sushi pocket
Gör så här:
Tillaga sushiriset enligt anvisningar på paketet. Blanda sedan ner sushi su och låt svalna.
Smält Carlshamn Tre oljor och ställ åt sidan.
Skiva lax och avokado tunt.
Lägg ett noriark på en skärbräda och klipp det in mot mitten på ena sidan av arket.Tänk att arket är uppdelat på fyra lika stora delar. Placera ris, lax, avokado, färskost på vardera del av arket. På färskostsdelen, toppa även med inlagd rödlök. Vik ihop allt med ett vik i taget (om klippet är till höger viker du höger, nedåt vänster uppåt)
Rör ihop smält Carlshamn Tre oljor, majonnäs och sriracha till en sås.
Doppa din sushi pocket i chilimajonnäsen och njut!