Laga vår tonfisk- och grönsakslasagne, en god variant av den klassiska lasagnen. I den här lasagnen varvas lasagneplattorna med tonfisk i tomatsås, grönsaker och mozarella. En fräsch och mättande rätt som passar till lunch och middag.

Råvaror |
|
125 g |
lasagneplattor
|
45 g |
Carlshamn Flytande margarin 80%
|
1 |
stor lök
|
4 |
vitlöksklyftor
|
150 g |
färska champinjoner
|
1 |
orange paprika
|
1 burk |
tonfisk i vatten (130 g)
|
1 burk |
tomatkross (400 g)
|
10 |
halverade oliver
|
1 tsk |
honung
|
1/2 tsk |
salt
|
nypa krossad svartpeppar
|
|
1/2 msk |
citronsaft
|
1 msk |
färsk hackad basilika
|
1 dl |
riven mozarella
|
Tonfisk- och grönsakslasagne
1. Hacka löken och vitlöken, fräs i pannan med Carlshamn Flytande margarin.
2. Häll ut vattnet ur tonfisken och lägg den med tomatkrossen i såsen.
4. Skär paprikan och svamparna i mindre bitar och lägg i dem i pannan.
5. Krydda såsen och kontrollera smaken.
6. Smörj en lång ungsform (bröd- eller kakform) med Carlshamn
7. Lägg om vartannat sås och lasagneplattor i formen, börja och sluta med såsen. Strö på ost.
8. Grädda på ugnens nedersta fals i 250 grader i 50 grader. Dekorera med basilika.