Baka ditt eget vitlöksbröd med ost - på färdig pizzadeg! Riktigt enkelt att förbereda och går snabbt att baka och så blir det vansinnigt gott! Med ingredienser som Carlshamn Extrasaltat, färsk vitlök, mozzarella och parmesan får du ett krämigt, kryddigt och frasigt vitlöksbröd som passar till förrätt, tillbehör eller snacks.
Tips är att servera brödet till pasta, soppa eller som lyxigt fredagsmys.

Ingredienser |
|
400 g |
färdig pizzadeg
|
50 g |
Carlshamn Extrasaltat
|
3 |
vitlöksklyftor
|
1 dl |
riven parmesan
|
1 liten näve |
hackad persilja
|
1 nypa |
chiliflakes
|
Peppar
|
|
Riven mozzarella
|
|
Flingsalt
|
Vitlöksbröd på pizzadeg

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda Carlshamn Extrasaltat med riven vitlök, finhackad persilja, salt och chiliflakes.
Kavla ut pizzadegen och bre på vitlökssmör (spara lite till topping) på halva långsidan av pizzadegen. Toppa med riven mozzarella, försök samla osten i mitten för att undvika att det läcker ut. Vik över andra halvan av pizzadegen och tryck ut kanterna ordentligt med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter eller tills den fått en fin yta.
Ta ut vitlöksbrödet och låt det svalna. Smält vitlökssmöret i mikron och pensla det färdiga vitlöksbrödet och riv på parmesan. Njut!