Överraska gästerna med äppelpizza till fikat eller efterrätten. Den här pizzan toppas med knapriga hasselnötter och ljuvlig timjan. Ljuvligt gott!
                            
                                Pizzadeg: | 
                        |
| 50 g |   
                                                        Carlshamn Kallpressad
                             
                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                                     | 
                        
| 2 dl |   
                                                        fingervarmt vatten
                             
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             | 
                        
| 25 g |   
                                                        jäst
                             
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             | 
                        
| ½ tsk |   
                                                        salt
                             
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             | 
                        
| 4 ½ dl |   
                                                        vetemjöl
                             
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             | 
                        
                                Topping: | 
                        |
| 2 |   
                                                        syrliga äpplen (gärna Granny Smith)
                             
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             | 
                        
| 1 dl |   
                                                        hasselnötter
                             
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             | 
                        
| 2 ½ msk |   
                                                        råsocker
                             
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             | 
                        
|   
                                                        färsk timjan
                             
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             | 
                        |
| 30 g |   
                                                        Carlshamn Kallpressad
                             
                                                                                                                                                                                                                                                                                    
                                                                                         | 
                        
Äppelpizza med hasselnötter och timjan
Gör så här med pizzadeg:
Lös upp jäst i vatten och tillsätt salt. Tillsätt vetemjölet lite i taget. Tillsätt margarinet och knåda till en fast deg. Låt degen vila under en kökshandduk i drygt en halvtimme.
Gör så här med Topping:
Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut pizzadegen till en rund pizza. Tvätta och skiva äpplena tunt. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna och hacka dem sedan grovt. Rör ihop Carlshamn Kallpressad med 2 msk råsocker. Bred ut blandningen på pizzan, lägg på äppelskivorna och strö över det sista råsockret. Baka i ugnen i drygt 15 minuter, tills pizzakanterna har fått en gyllene färg. Garnera pizzan med de hackade hasselnötterna och färsk timjan.