Inlagd sill i en lag med smak av rädisa och rödlök. Det här är en god och klassisk sill som du enkelt gör på 20 min och sedan låter stå i minst ett dygn. Servera med fröknäcke med lite Carlshamn Havssalt på.
![Sill med rädisa och rödlök](https://www.carlshamnsvaxtrike.se/wp-content/uploads/315778fa34668acf52f549b18aaceb85fa5c_00000000000000000.jpg)
Ingredienser: |
|
1 knippe |
rädisor
|
1 |
stor rödlök
|
450 g |
inläggningssill i bitar
|
½ |
ättikssprit 12 %
|
1 dl |
strösocker
|
1 ½ dl |
vatten
|
5 |
lagerblad
|
5 |
hela svartpepparkorn
|
Lite bladpersilja
|
|
Till servering: |
|
Fröknäcke
|
|
Carlshamn Kallpressad
|
|
En lagrad ost, exempelvis cheddar
|
Sill med rädisa och rödlök
![](https://www.carlshamnsvaxtrike.se/wp-content/themes/starter-theme-master/static/img/icons/time-icon.png)
cirka 20 minuter plus minst 1 dygn för inläggningen
![](https://www.carlshamnsvaxtrike.se/wp-content/themes/starter-theme-master/static/img/icons/person-icon.png)
4 portioner
Gör så här:
Koka upp lagen och låt svalna. Skölj rädisorna i kallt vatten, torka av med hushållspapper, ansa och skiva i tunna skivor. Skiva rödlöken tunt och lägg tillsammans med sill, rädisor och rödlök i en glasburk. Fyll burken med lagen och sätt på ett tättslutande lock och låt stå i ett dygn, gärna två. Servera med fröknäcke med lite Carlshamn Kallpressad på.