Carlshamns recept på lyxiga Eggs Arlington. Pocherade ägg, tunna skivor av kallrökt lax och klassisk hollandaisesås som serveras på rostat lantbröd. En brunchfavorit som du kommer vilja göra varje helg!
Ingredienser: |
|
2 skivor |
färskt lantbröd
|
3 |
ägg
|
2 skivor |
kallrökt lax
|
75 g |
Carlshamn Havssalt
|
0,5 dl |
ättika
|
citron
|
|
gräslök
|
Eggs arlington
Gör såhär:
Stek bröden i lite Carlshamn Havssalt.
Ta fram två mindre kastruller. Smält Carlshamn Havssalt i ena. Lägg ner en äggula i andra kastrullen tillsammans med 0,5 msk vatten. Vispa konstant under låg värme tills den tjocknar men inte koagulerar. Droppa ner det smälta margarinet samtidigt som du rör om. Smaksätt med citron och salt.
Sätt på en kastrull med ca 1 liter vatten. Häll ner ättikan och lite salt. Skapa en liten virvel i vattnet, och knäck sedan ner ett ägg i taget, tips är att knäcka ägget i en slev så du försiktigt kan sänka dem i vattnet. Låt äggen pochera i 3-4 minuter.
Ta fram bröden och lägg på den kallrökta laxen, pocherade äggen och hollandaisesåsen. Toppa med lite hackad gräslök och citron!