Laga en härlig fiskgryta med torsk, kokosmjölk, chili, koriander och lime. Den här fiskgrytan är fullproppad med smak och den får en lagom hetta av chilin. Receptet är enkelt att följa och tar under en timme att laga. Vi rekommenderar att du använder torsk till den här fiskgrytan.

Ingredienser: |
|
500 g |
torskfilé
|
1 st |
lime
|
1 tsk |
havssalt
|
2 msk |
Carlshamn Havssalt
|
2 st |
Gul lök
|
2 st |
vitlöksklyftor
|
0,5 st |
färska chili
|
1 st |
röd paprika
|
1 st |
grön paprika
|
1 msk |
spiskummin
|
1 msk |
Chilipulver
|
1 msk |
paprikapulver
|
2 msk |
tomatpuré
|
400 g |
Krossad tomat
|
400 g |
kokosmjölk
|
Salt och peppar
|
|
Topping |
|
färsk koriander
|
|
lime
|
Fiskgryta

Skär torsken i stora bitar och marinera i limejuice och havssalt. Ställ åt sidan.
Finhacka lök och vitlök. Stek i Carlshamn Havssalt tills löken blir glansig och mjuk.
Strimla paprika och finhacka chili. Tillsätt paprika, chili, tomatpuré och samtliga kryddor och stek det tillsammans med löken i några minuter. Häll sedan på krossade tomater och kokosmjölk och låt koka i 20 minuter.
Sänk värmen och lägg ner torsken i grytan. Låt det småputtra i ca 10 minuter under lock tills fisken är klar.
Toppa grytan med färsk koriander och limejuice. Servera fiskgrytan som den är eller med ris!