Bjud dina gäster på gratinerad hummer med parmesan, vitlök och persilja. Gratinerad hummer är en riktigt lyxig förrätt som passar utmärkt till högtidliga tillfällen. Det är inte många ingredienser som behövs för att få till den här festliga förrätten och den är lätt att lyckas med.
Ingredienser: |
|
1 |
hummer
|
4 msk |
Carlshamn Havssalt
|
1 |
vitlöksklyfta
|
60 g |
riven parmesan
|
persilja
|
|
citron
|
|
Salt & peppar
|
Gratinerad hummer
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Dela hummern på längden. Se till att stjärt och sköld håller ihop.
3. Plocka ur köttet ur hummerstjärten och skär i små bitar.
4. Ta bort och släng magsäcken från skalhalvorna som sitter längst upp mot huvudet.
5. Rör ihop hummerköttet med Carlshamn Havssalt, pressad vitlök, hackad persilja, smör, salt och peppar.
6. Lägg hummerskalen på en plåt, fyll med hummerblandningen och toppa med riven parmesan.
7. Sätt plåten i övre delen av ugnen och grädda i cirka 10 minuter.
8. Pressa över lite citron och toppa med persilja. Redo att serveras!