Det här recept på lax i ugn måste du bara testa. Laxen toppas med panko, parmesanost, citronzest och timjan. Servera laxen med stekt sparris.
![Ugnslax med sparris och parmesan](https://www.carlshamnsvaxtrike.se/wp-content/uploads/21262d9b8b453d25350a04f6c77b7e7ac3c2_00000000000000000.jpg)
Ingredienser: |
|
Lax:
|
|
500 g |
laxfilé
|
2 msk |
Carlshamns flytande margarin
|
Salt och peppar efter smak
|
|
1,8 dl |
panko-ströbröd
|
4 msk |
parmesanost, riven
|
2 tsk |
citronzest
|
1/4 tsk |
torkad timjan
|
Chiliflingor efter smak (valfritt)
|
|
Sparris: |
|
Valfri mängd sparris
|
|
2 msk |
Carlshamns flytande margarin
|
Salt och peppar efter smak
|
Lax med sparris och parmesan
![](https://www.carlshamnsvaxtrike.se/wp-content/themes/starter-theme-master/static/img/icons/person-icon.png)
Krydda laxfiléerna med salt och peppar efter smak.
Placera laxfilén med skinnet nedåt på en smord ugnssäker form och pensla ovansidan med häften av det smälta margarinet.
Kombinera panko-ströbröd, parmesanost, citronzest, timjan och den resterande delen av margarinet i en skål. Pressa ihop blandningen toppa laxen med ett jämnt lager av blandningen.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 till 20 minuter, beroende på tjockleken av din filé.
Medan laxen gräddas i ugnen steker du din sparris i Carlshamns flytande margarin i en stekpanna! Krydda med salt och peppar.
Tips! För att addera extra smak på sparrisen kan du steka den tillsammans med en vitlöksklyfta.
Trevlig måltid!