Laga den här smakrika nudelrätten med sichuanpeppar och soja, ingefära och salladslök. Nudlarna passar som lunchrätt eller som en enklare middag. Vi rekommenderar att du serverar nudlarna direkt när de är klara för bästa smakupplevelse.
Köttfärsen |
|
250 g |
köttfärs
|
2 msk |
Carlshamn Havssalt
|
1 |
Gul lök
|
2 |
vitlöksklyftor
|
1 msk |
paprikapulver
|
1 tsk |
rökt paprikapulver
|
1 tsk |
spiskummin
|
0,5 tsk |
kryddpeppar
|
0,5 tsk |
Koriander
|
1 msk |
tomatpuré
|
handfull finhackad bladpersilja
|
|
Salt & peppar
|
|
Övrigt |
|
8 |
mini tortillas
|
0,5 |
granatäpple
|
bladpersilja
|
|
lätt crème fraiche
|
|
citron
|
Libanesiska smashed tacos
Gör så här;
1. Finhacka lök och vitlök och fräs i Carlshamn Havssalt på låg värme. Ta bort från plattan och låt svalna.
2. Rör ihop stekt lök med tomatpuré, kryddor och färs i en bunke.
3. Dela köttfärsen i åtta lika stora delar och platta ut varje del på varsitt tortillabröd.
4. Värm en stekpanna och lägg i en klick Carlshamn Tre oljor.
5. Stek en tortilla i taget på hög värme i cirka 1 minut per sida.
6. Servera med citron, lätt crème fraiche, granatäpplekärnor och persilja.