Den här grytan med kyckling och risoni är enkel att laga och allt kokas ihop i en enda stor kastrull - One Pot! I stället för att koka risonin separat och sedan blanda den med såsen, så lägger du alla ingredienser i samma kastrull och låter det koka tillsammans. Du sparar både tid och disk. Laga och njut av en värmande och smakrik middagsrätt som passar hela familjen.
Ingredienser: |
|
4 st |
kycklinglårfilé
|
2 msk |
Carlshamn Havssalt
|
1 tsk |
hackad chili
|
1 st |
vitlöksklyfta
|
1 st |
gullök
|
1 st |
salladslök
|
10 st |
småtomater
|
1,5 msk |
paprikakrydda
|
1 tsk |
salt
|
8 st |
soltorkade tomater
|
2 msk |
kycklingfond
|
3 dl |
risoni
|
5 l |
vatten
|
2 dl |
grädde
|
100 g |
riven parmesan
|
hackad persilja
|
One pot risoni
4 portioner
Gör så här:
- Bryn kycklinglårfileerna med Carlshamn Havssalt i en stor gryta.
- Hacka alla grönsaker inklusive färska kryddor. Häll ner det i den stora grytan tillsammans med kycklingen och låt det stekas tills gullöken blivit mjuk.
- Tillsätt risoni, kycklingfond, vatten och grädde. Koka upp i cirka 8 minuter under omrörning.
- Toppa den färdiga risonigrytan med hackad persilja och massa riven parmesan!
Visste du?
- Kycklinglårfiléer är oftast mörare och saftigare än bröstfiléer. De innehåller mer fett, vilket ger dem en rikare smak.
- Risoni är pasta men ser ut som ris, små små pastabitar som passar perfekt i grytor och soppor.
- Eftersom risoni är en neutral pasta absorberar den smaker från såser, buljonger och kryddor väldigt bra.