Har du hittat kantareller i skogen så är det här ditt tecken på att laga pannkaksrulle med kantarellfyllning! Har du inte hittat någon svamp så går det fint att köpa i affären också såklart. Pannkaksrulle med kantarellfyllning passar som lunch eller som en enklare middag. Det är gott med en liten grönsallad till!
Pannkakssmet |
|
2,5 dl |
vetemjöl
|
6 dl |
mjölk
|
3 |
ägg
|
0,5 tsk |
salt
|
1 tsk |
bakpulver
|
Stuvning |
|
300 g |
kantareller
|
2 msk |
Carlshamn Havssalt
|
200 g |
färsk spenat
|
300 g |
färskost
|
120 g |
västerbottensost
|
Salt och peppar
|
Pannkaksrulle med kantarellfyllning och västerbottensost
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Vispa ihop vetemjöl, mjölk, ägg, salt och bakpulver i en bunke. Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 20 minuter tills den fått fin färg.
3. Skölj kantarellerna noga och skär i mindre bitar. Stek kantarellerna i Carlshamn Havssalt. Addera färsk spenat och färskost.
4. Ta bort stuvningen från spisen och rör ner riven västerbottensost. Krydda med salt och peppar efter smak.
5. Lägg stuvningen på långsidan av pannkakan och rulla försiktigt ihop till en pannkaksrulle.
6. Skiva upp och toppa med mer riven västerbottensost!