Pepparkaka, choklad och kola hör verkligen julen till och här får du allt det goda i en och samma kaka! Pepparkakssnittar är oemotståndligt goda och enkla att baka. Om du vill kan du toppa kakorna med lite flingsalt så förhöjer du smakerna lite till. Tips! När kakorna svalnat kan du förvara dom i en tätslutande burk så håller de ända fram till jul!
Ingredienser: |
|
100 g |
Carlshamn Havssalt
|
1 dl |
strösocker
|
2 msk |
ljus Sirap
|
1,5 msk |
pepparkakskrydda
|
1 krm |
äkta vaniljpulver
|
2 dl |
vetemjöl
|
1 tsk |
bakpulver
|
100 g |
mörk choklad
|
6 st |
Werthers Orginal Soft Caramel
|
flingsalt
|
Pepparkakssnittar med mörk choklad och kola
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda Carlshamn Havssalt, socker, pepparkakskrydda, äkta vaniljpulver och sirap till en smet. Tillsätt vetemjöl och bakpulver och blanda ihop så att det blir en deg.
Grovhacka chokladen och dela kolorna i tre delar. Arbeta in alltsammans i degen så att det fördelas jämnt.
Dela degen i två och rulla dem till två längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta lätt till längderna med en gaffel eller med händerna.
Grädda pepparkakssnittarna i mitten av ugnen i 20 minuter. Ta ut och låt svalna innan du skär upp snittarna.
Toppa pepparkaksnittarna med flingsalt!