Inlagd sill i en lag med smak av rädisa och rödlök. Det här är en god och klassisk sill som du enkelt gör på 20 min och sedan låter stå i minst ett dygn. Servera med fröknäcke med lite Carlshamn Havssalt på.
                            
                                Ingredienser: | 
                        |
| 1 knippe |   
                                                        rädisor
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
| 1 |   
                                                        stor rödlök
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
| 450 g |   
                                                        inläggningssill i bitar
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
| ½ |   
                                                        ättikssprit 12 %
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
| 1 dl |   
                                                        strösocker
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
| 1 ½ dl |   
                                                        vatten
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
| 5 |   
                                                        lagerblad
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
| 5 |   
                                                        hela svartpepparkorn
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        
|   
                                                        Lite bladpersilja
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        |
                                Till servering: | 
                        |
|   
                                                        Fröknäcke
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        |
|   
                                                        Carlshamn Kallpressad
                             
                                                                                                                                                        
                                                                                         | 
                        |
|   
                                                        En lagrad ost, exempelvis cheddar
                             
                                                                                                                                                                                                                 | 
                        |
Sill med rädisa och rödlök
cirka 20 minuter plus minst 1 dygn för inläggningen
4 portioner
Gör så här:
Koka upp lagen och låt svalna. Skölj rädisorna i kallt vatten, torka av med hushållspapper, ansa och skiva i tunna skivor. Skiva rödlöken tunt och lägg tillsammans med sill, rädisor och rödlök i en glasburk. Fyll burken med lagen och sätt på ett tättslutande lock och låt stå i ett dygn, gärna två. Servera med fröknäcke med lite Carlshamn Kallpressad på.