Laga den här smakrika nudelrätten med sichuanpeppar och soja, ingefära och salladslök. Nudlarna passar som lunchrätt eller som en enklare middag. Vi rekommenderar att du serverar nudlarna direkt när de är klara för bästa smakupplevelse.
Sås |
|
3 |
salladslökar
|
2 |
vitlöksklyftor
|
2 msk |
Carlshamn Havssalt
|
1 tsk |
riven ingefära
|
2 msk |
lätt sojasås
|
2 msk |
mörk sojasås
|
2 msk |
socker
|
2 msk |
svart vinäger
|
2 tsk |
mortlad Sichuan pepparkorn
|
Övrigt |
|
200 g |
nudlar
|
handfull koriander
|
|
salladslök
|
|
svarta sesamfrön
|
Sizzling Sichuan noodles
2 portioner
Gör så här:
1. Hacka vitlök och salladslök och fräs i Carlshamn Havssalt.
2. När löken blivit mjuk lägg i samtliga ingredienserna till såsen och koka upp.
3. Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
4. Häll av vattnet, lägg nudlarna i såsen och blanda väl.
5. Toppa med lite koriander och salladslök. Servera och njut!