Bjud på underbara smörrebröd med tre olika toppings. Vad sägs som rödbetstartar, lax med fänkålssallad och rostbiff med remouladsås? Smörrebröd lagas på danskt rågbröd och är perfekt att bjuda på till studentmottagningen, födelsedagsfirandet eller vid andra festliga tillfällen.
Ingredienser: |
|
Danskt rågbröd
|
|
Cirka 50 g |
Carlshamn Smörgås
|
Rödbetstartar: |
|
4 |
färdigkokta hela rödbetor
|
1 msk |
dijonsenap
|
1 msk |
färsk timjan
|
2 msk |
kapris
|
1 tsk |
Citronjuice
|
1 kryddmått |
salt
|
1 nypa |
svartpeppar
|
Cocktailkapris och färsk timjan till garnering
|
|
Lax med fänkålssallad: |
|
50 g |
rökt eller gravad lax i skivor
|
1 |
fänkål
|
2 msk |
färskpressad apelsinjuice
|
havssalt
|
|
svartpeppar
|
|
Apelsinskivor och bladpersilja till garnering
|
|
Rostbiff med remouladsås: |
|
100 g |
rostbiff
|
1 dl |
remouladsås
|
Cornichons
|
|
Remouladsås: |
|
1 msk |
växtbaserad crème fraiche
|
1 dl |
majonnäs
|
0,5 dl |
avrunnen pickles
|
1 tsk |
curry
|
1 kryddmått |
gurkmeja
|
1 tsk |
citronsaft
|
salt
|
|
peppar
|
Smörrebröd med rödbetstartar, lax och rostbiff
Gör så här:
Gör rödbetstartaren först. Hacka rödbetor, kapris och timjan och lägg i en skål. Blanda ner dijonsenap och häll i citronjuice. Salta och peppra.
Hyvla fänkålen tunt och lägg i en ny skål. Häll över apelsinsaft, salta och peppra och låt dra i några minuter.
Mixa sedan crème fraiche, majonnäs och pickles till en krämig remouladsås. Rör ner kryddorna. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Skär brödet i skivor och bred på Carlshamn Smörgås på nio skivor.
Lägg på rödbetstartar på tre av brödskivorna och dekorera med cocktailkapris.
Lägg på fänkålssalladen på tre av brödskivorna och lägg en skiva lax på varje. Garnera med apelsinskivor och persilja.
Lägg på rostbiff på de tre sista brödskivorna, ha på ca. en matsked remouladsås på varje smörrebröd. Garnera med halva cornichons.