Recept på vackert somrigt foccaciabröd. Du bakar foccacian i en långpanna och dekorerar vackert med oliver och tomater. Kryddsmör med rosmarin ger brödet sälta och smak. Servera den rykande foccacian med Carlshamn Tre oljor!
Ingredienser: |
|
| 2 msk |
Olivolja
|
| 9 dl |
vetemjöl special
|
| 2 tsk |
salt
|
| 25 g |
jäst
|
| 4 dl |
vatten
|
|
(Alternativt foccacia-mjölblandning för ett bröd)
|
|
| 6 |
svarta oliver
|
| 5 |
cocktailtomater
|
| 3 + 3 msk |
Olivolja
|
| 3-4 |
rosmarinkvistar
|
| 1 msk |
svarta sesamfrön
|
| 1/2 msk |
flingsalt
|
| 1 msk |
Carlshamn Kallpressad
|
Till servering: |
|
|
Carlshamn Kallpressad
|
|
Sommarfoccacia
Så här gör du:
Är du på bakhumör och inte använder en färdig foccacia-mjölblandning börjar du med att lägga olivolja, mjöl, salt och jäst delad i mindre bitar i en bunke.
Värm vattnet till max 37° och rör ner det i mjölblandningen.
Arbeta degen ordentligt till den blir smidig.
Låt jäsa under bakduk ca 40 min.
Sätt ugnen på 225°.
Pensla en långpanna ca 30×40 cm med olja.
Häll den jästa degen direkt ner i långpannan och platta ut den med väl mjölade händer.
Blanda 1 msk Carlshamn Kallpressad med lite finhackad rosmarin till ett kryddsmör.
Gör små gropar i degen och fördela kryddsmöret i dem.
Dekorera sedan med tomaterna, kvistarna och oliverna.
Låt jäsa utan bakduk ca 20 min.
Pensla med kallt vatten och strö över saltet.
Grädda mitt i ugnen ca 25 min.
Servera den rykande foccacian med Carlshamn Kallpressad!