I det här receptet på Tiramisubrownie kombinerar vi mjukseg, chokladig brownie och en len, fluffig mascarponekräm. Här får du choklad och kaffe tillsammans i en perfect match. Tiramisubrownie passar som efterrätt men kan även sitta fint till en lyxig söndagsfika. Tänk på att baka brownien i god tid innan det är dags att ha på krämen, minst 2 timmar i kyl eller över natten.
                            
                                Brownie | 
                        |
| 300 g |   
                                                        Carlshamn Havssalt
                             
                                                                                     | 
                        
| 4 dl |   
                                                        strösocker
                             
                                                                                     | 
                        
| 4 |   
                                                        ägg
                             
                                                                                     | 
                        
| 2 dl |   
                                                        vetemjöl
                             
                                                                                     | 
                        
| 2 dl |   
                                                        kakao
                             
                                                                                     | 
                        
| 0,5 tsk |   
                                                        havssalt
                             
                                                                                     | 
                        
| 1 krm |   
                                                        äkta vaniljpulver
                             
                                                                                     | 
                        
| 100 g |   
                                                        70% mörk choklad
                             
                                                                                     | 
                        
                                Tiramisukräm | 
                        |
| 250 g |   
                                                        mascarpone
                             
                                                                                     | 
                        
| 0,5 dl |   
                                                        espresso alt starkt bryggkaffe
                             
                                                                                     | 
                        
| 1,5 dl |   
                                                        florsocker
                             
                                                                                     | 
                        
| 1 dl |   
                                                        vispgrädde
                             
                                                                                     | 
                        
Tiramisubrownie
Gör så här:
- Sätt ugnen på 160 grader.
 - Koka upp kaffe till tiramisukrämen och låt det svalna.
 - Smält Carlshamn Havssalt på låg värme i en kastrull. Tillsätt strösocker, ägg, kakao, havssalt, äkta vaniljpulver och smält mörk choklad och blanda försiktigt. Tillsätt sedan vetemjölet och blanda till en jämn smet.
 - Ta fram en form (ca 20×30) och klä med bakplåtspapper. Häll ner smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt brownien svalna i minst 2 timmar i kylen, helst över natten.
 - Gör sedan tiramisukrämen genom att långsamt vispa ihop alla ingredienser tills de blivit en slät kräm.
 - Bre på tiramisukrämen över brownien. Pudra över kakao med en sil.
 
Servera din Tiramisubrownie och njut!
