En lyxig men enkel rätt med torskrygg och tagliatelle. Med smak av vitlök, basilika, cocktailtomater och citron blir denna rätt en fullträff. Var noga med temperaturen på torsken för bästa smakupplevelse.
 
                            | Ingredienser: | |
| 4 bitar | 
                                                        torskrygg (sammanlagt ca 600 g)
                             | 
| 3 g | 
                                                        torkad tagliatelle
                             | 
| 1 | 
                                                        vitlöksklyfta
                             | 
| 250 g | 
                                                        cocktailtomater
                             | 
| 1 | 
                                                        citron (skal och juice)
                             | 
| ½ dl | 
                                                        hackad basilika
                             | 
| ½ dl | 
                                                        hackad bladpersilja
                             | 
| 
                                                        En rejäl klick Carlshamn Kallpressad och en nypa salt
                             | |
Torskrygg med örtig tagliatelle


Så här gör du:
Börja med att värma ugnen till 150 C. Värm sedan en stekpanna med en klick Carlshamn Kallpressad till hög temperatur. Salta och dela torsken i fyra jämna bita. Stek den ett par minuter tills den får en fin yta. Lägg därefter fisken i en ugnsfast form och lägg in den i ugnen ca 5 minuter eller tills kärntemperaturen är 45 C.
Medan pastan kokar finhackar du vitlöken och halverar tomaterna. Passa även på att finriva yttersta skalet från citronen och pressa 2 msk citronjuice.
Ta en bred kastrull och lägg i en klick Carlshamn Kallpressad. När margarinet slutat bubbla stoppa då i vitlöken, tomaterna, den nykokade pastan och blanda ned citronskal, citronjuice och de färska örterna.
Lägg upp pastan i 4 djupa tallrikar och toppa med torskryggen.
 
                                         
						 
						 
						
