En lyxig men enkel rätt med torskrygg och tagliatelle. Med smak av vitlök, basilika, cocktailtomater och citron blir denna rätt en fullträff. Var noga med temperaturen på torsken för bästa smakupplevelse.
![Torskrygg med örtig tagliatelle](https://www.carlshamnsvaxtrike.se/wp-content/uploads/2974f8f62dd46c9a2fd9b4b4be8172fd7e72_00000000000000000.jpg)
Ingredienser: |
|
4 bitar |
torskrygg (sammanlagt ca 600 g)
|
3 g |
torkad tagliatelle
|
1 |
vitlöksklyfta
|
250 g |
cocktailtomater
|
1 |
citron (skal och juice)
|
½ dl |
hackad basilika
|
½ dl |
hackad bladpersilja
|
En rejäl klick Carlshamn Kallpressad och en nypa salt
|
Torskrygg med örtig tagliatelle
![](https://www.carlshamnsvaxtrike.se/wp-content/themes/starter-theme-master/static/img/icons/time-icon.png)
![](https://www.carlshamnsvaxtrike.se/wp-content/themes/starter-theme-master/static/img/icons/person-icon.png)
Så här gör du:
Börja med att värma ugnen till 150 C. Värm sedan en stekpanna med en klick Carlshamn Kallpressad till hög temperatur. Salta och dela torsken i fyra jämna bita. Stek den ett par minuter tills den får en fin yta. Lägg därefter fisken i en ugnsfast form och lägg in den i ugnen ca 5 minuter eller tills kärntemperaturen är 45 C.
Medan pastan kokar finhackar du vitlöken och halverar tomaterna. Passa även på att finriva yttersta skalet från citronen och pressa 2 msk citronjuice.
Ta en bred kastrull och lägg i en klick Carlshamn Kallpressad. När margarinet slutat bubbla stoppa då i vitlöken, tomaterna, den nykokade pastan och blanda ned citronskal, citronjuice och de färska örterna.
Lägg upp pastan i 4 djupa tallrikar och toppa med torskryggen.