När du rostar morötter i ugn får de en riktigt god och fyllig smak. Rostade morötter är ett utmärkt tillbehör till kött, fi sk och kyckling eller som en del av en buff é. I just det här receptet lagar vi balsamicorostade morötter som vi serverar tillsammans med en ljuvlig kräm av fetaost och grekisk yoghurt. Har du inte provat att laga morötter på det här sättet ännu så rekommenderar vi det verkligen, det blir supergott!

Ingredienser: |
|
5 st |
morötter
|
3 msk |
Carlshamn Flytande
|
2 msk |
honung
|
2 msk |
balsamico
|
0,5 tsk |
havssalt
|
2 dl |
grekisk yoghurt
|
100 g |
Fetaost
|
Timjan
|
Balsamicorostade morötter

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och dela morötterna på hälften. Blanda runt morötterna med Carlshamn Flytande, balsamico och havssalt. Lägg morötterna i en bakplåtsklädd form och tillaga i ugnen i ca 25 minuter.
Mixa fetaost och grekisk yoghurt till en kräm. Bred ut på ett serveringsfat och lägg på morötterna.
Toppa gärna dina balsmicorostade morötter med lite färsk timjan innan servering!