Här kommer vårt godaste recept på Chili con carne. Chili con carne är en smakrik, värmande och mättande gryta som passar till en vanlig middag och även som trevlig bjudrätt när du har gäster. Servera chilin med lite goda tillbehör som nachos, creme fraiche, koriander och lime. Välj om du vill göra den på nötfärs eller vegofärs, det blir lika gott oavsett.

Ingredienser: |
|
3 msk |
Carlshamn Flytande
|
200 g |
vegofärs eller nötfärs
|
0,5 st |
aubergine
|
1 st |
Gul lök
|
2 st |
vitlöksklyftor
|
1 msk |
paprikapulver
|
1 msk |
Chilipulver
|
0,5 msk |
vitlökspulver
|
0,5 msk |
lökpuver
|
2 tsk |
oregano
|
1 tsk |
salt
|
2 msk |
tomatpuré
|
1 st |
röd paprika
|
150 g |
majs
|
150 g |
vita bönor
|
400 g |
krossade tomater
|
2 msk |
kalvfond
|
Topping |
|
Nachochips
|
|
creme fraiche
|
|
färsk koriander
|
|
lime
|
Chili con carne

Stek vegofärs/nötfärs och aubergine tillsammans med Carlshamn Flytande.
Finhacka lök och vitlök. Addera lök, vitlök, tomatpure och samtliga kryddor och stek i några minuter till.
Hacka upp paprikan. Tillsätt paprika, krossade tomater, kalvfond, majs och bönor. Låt puttra i minst 20 minuter.
Servera Chili con carne med nachochips, creme fraiche, koriander och lime.