Recept på mustig och smakrik gulaschsoppa lagad med köttfärs. Avnjut gulaschsoppan tillsammans med ett gott bröd med Carlshamn Havssalt på. Soppan passar både till lunch och middag. Laga och njut!
![Mustig gulaschsoppa på köttfärs](https://www.carlshamnsvaxtrike.se/wp-content/uploads/3097d72b9e2dee838b426dff5aff6479f63c_00000000000000000.jpg)
Ingredienser: |
|
400 g |
nötfärs
|
1 |
Gul lök
|
2 |
vitlöksklyftor
|
3 |
potatisar
|
1 |
palsternacka
|
2 |
morötter
|
1 |
röd paprika
|
2 tsk |
paprikapulver
|
1 tsk |
oregano
|
1 tsk |
spiskummin
|
1 krm |
cayennepeppar
|
2 msk |
tomatpuré
|
1 burk |
krossade tomater
|
1 liter |
vatten
|
1 |
köttbuljongtärning
|
svartpeppar
|
|
Växtbaserad crèmefraiche
|
|
persilja
|
|
Carlshamn Flytande
|
|
Till servering: |
|
Rustikt bröd och Carlshamn Havssalt
|
Mustig gulaschsoppa på köttfärs
![](https://www.carlshamnsvaxtrike.se/wp-content/themes/starter-theme-master/static/img/icons/time-icon.png)
![](https://www.carlshamnsvaxtrike.se/wp-content/themes/starter-theme-master/static/img/icons/person-icon.png)
Gör så här:
Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala potatis, palsternacka, morot och skär i tärningar. Kärna ur paprikan och skär i bitar. Värm margarinet i en tjockbottnad gryta och bryn köttfärsen i några minuter tills den fått lite färg. Salta och peppra och sänk värmen något. Tillsätt lök och vitlök, och låt fräsa med köttfärsen någon minut innan du har i paprikan och kryddar med paprikapulver, oregano, spiskummin och cayennepeppar. Tillsätt tomatpurén och rör om. Låt allt fräsa i ett par minuter på låg värme. Tillsätt potatis, krossade tomater, vatten och buljongtärning. Rör om och låt soppan sjuda i cirka 20 minuter. Smaka av och salta och peppra efter smak. Servera och toppa med crèmefraiche och hackad persilja. Avnjut tillsammans med ett rustikt bröd med Carlshamn Havssalt på.